Om Oss

Vi hjälper dig med ditt synfel på det sätt du föredrar: glasögon, kontaktlinser eller en synkorrigerande operation. Vi hjälper dig att välja den lösning som passar din livsstil och dina synbehov bäst.

1985 – Startade Claes och Hans FöretagsOptikern Sverige AB i en liten lokal i Solna. En konsultverskamhet där dom som optiker åkte runt med en mobil utrustning till olika företag och gjorde synundersökningar på plats. Visionen var alltid att växa och bli större och det letades alltid efter en butikslokal.

1989 – Uppstod chansen att ta över Sturebadstvättens lokaler på Grev Turegatan 9. Vilket kom att bli StureOptikern. I fem år var butiken endast på ett plan och hade 4 undersökningsrum.

1994 – Övertog StureOptikern även övervåningen och utökade butiken. Love Arbén proffessor på konstfack fick i uppdrag att designa om butiken med en enda mening ekandes ”-det får inte se ut som kedjorna”.
”-Jag häpnade över fantasilösheten när jag började titta mig omkring hur optiker inreder sina lokaler” sa Love Arbén i repotaget som gjordes om StureOptikerns nya butik 1994.

1995 – Väldigt fort bestämde både Hans och Claes sig för att besöka mässorna runt om i världen för att hitta de speciella märkena och bågarna som kom till att bli unika för StureOptikern. Paris och Milanos mässor besöktes varje år och i början på 2000-talet besökte även New York, Las Vegas och Tokyos mässor.

2016 – Väljer Claes och Hans att gå vidare och säljer StureOptikern till Peter Seideman. Även ägare till EyeCenter. EyeCenters koncept med ögonläkare, ortopister och skelningsexperter under samma tak gör att StureOptikern utökar sitt kartotek av ”know it all” med all denna kompetens under samma tak.

2019 – Förvärvas StureOptikern och EyeCenter av Memira. Detta innebär att vår koncern nu är störst på marknaden inom allt som har med ögon att göra. StureOptikern blir nu ”A one stop shop for the eye” med allt från senaste glasögonmodet, sortiment, synundersökning, linsundersökning och synkorrigerande operationer.